Dierenkliniek Zuiderkaag viert 17 junihaar 20 jarige bestaan

SCHAGEN – UITGEEST – in mei gaf dierenarts Paula,  Dierenkliniek Zuiderkaag, in Dier en Welzijn gezamelijk met Lisette een nieuw college-uitzending waar zij tal van tips en tricks bespraken en meer.

Zaterdag 17 juni wordt het 20 jarige bestaan met een feestelijke open dag geviert.

AGENDA

Dierenkliniek Zuiderkaag aan De Boog in Schagen viert zaterdag 17 juni a.s. haar 20 jarige bestaan met een feestelijke open dag vol activiteiten voor jong en oud. De Open Dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers kunnen deze open dag bij Dierenkliniek Zuiderkaag genieten van prachtige demonstraties die steeds een half uur duren.

Wie kent hem niet: de politiepup Bumper met zijn eigen YouTube kanaal, waarop iedereen zijn opleiding tot volwassen politiehond kan volgen. Dierenkliniek Zuiderkaag biedt dit 17 juni live aan.

 

Om 12.00 uur kan iedereen genieten van een demonstratie met politiehonden puppies waarin de basis van de opleiding getoond wordt.
Om 13.00 uur pakken de speurhonden de demonstratie over en om 14.00 uur laten volwassen politiehonden zien wat ze na hun gedegen opleiding kunnen met een prachtige pakwerk demonstratie.

Om 15.00 uur kan iedereen genieten van een uilen show (ATJ Owls). De demonstraties worden gegeven op de grasvelden van het Clusius College die aan Dierenkliniek Zuiderkaag grenzen.

Samengevat:

12.00 uur     Puppy politie training

13.00 uur     Speurhonden demonstratie

14.00 uur     Politiehonden pakwerk demonstratie

15.00 uur     Uilendemonstratie

Aan de demonstraties met de honden werken twee Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging, KNPV, clubs mee, PDC Nieuwe Diep te Den Helder en PDV Waakzaam en Trouw te Alkmaar. Michiel Jong zal aanwezig zijn als pakwerker, een loodzware baan.

Verder zijn als handlers aanwezig Marjolein Meertens en Yvonne Terlien met Raisa en Jive, Richard Heusdens met Kai. Jan Hendriks met Ires voor het speurwerk. Sandra Bonneveld met Nola en Mack (Nero Security),  Auk ten Brink is er met Rico, Tonia Vergunst met Amber en Willemijn de Vreugd met Aimy. De uilen die aanwezig zullen zijn heten Jos en Ahyoka.

Tussen de demonstraties door zal Hondenschool MarYvo een Fun cursus geven met honden uit het publiek; een soort spel behendigheid. Komt dus allen en neem gezellig de hond mee.

Er valt 17 juni nog veel meer te beleven waarbij ook voor de kinderen volop te genieten valt. Zo staat er een ijscokar met gratis ijsjes, er is limonade, er zijn kleurplaten en er is een professionele grimeur aanwezig die de kinderen prachtig kan schminken. Verder is er een echte berendokter. Gewoon de knuffel mee en de dokter zorgt ervoor. Kinderen kunnen ook met een echte uil op de foto en meedoen aan het uilenballengooien spel. Hier zijn leuke prijzen aan verbonden.

Voor jong en oud is er een heuse speurtocht door de kliniek waar op meerdere plaatsen leuke vragen beantwoord kunnen worden. De winnaar krijgt een overnachting op Texel aangeboden. En de koffie, thee, chocolademelk en cake zijn volop aanwezig. Iedereen kan natuurlijk ook een kijkje nemen in de bunker, waar het professionele grime bedrijf ECFLX van Eugène Le Clercq en Jolijn Brouwer gevestigd is. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor de grime van de Walking Dead in Nederland.

De bekende speaker Jos Hendriks zal de dag aan elkaar praten en iedereen geïnformeerd houden. Dierenkliniek Zuiderkaag is te vinden aan de De Boog 74 in Hoep Zuid te Schagen. De open dag duurt dus van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.dkzuiderkaag.nl.

het team:

heb jij vragen en of tips voor onze komende uitzendingen en en dierenarts Paula ( in juli zal zij weer eeen college geven )Dan vernemen wij die graag via:

lisetteprager@gmail.com en redactie@osuradio.nl