Openbare politieke debatten op 8 en 15 maart

Gemeentehuis Uitgeest. Foto: OSU-Radio

UITGEEST – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart vinden twee openbare politieke debatten plaats. Het eerste is donderdag 8 maart tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen in Uitgeest. Dat gebeurt vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Uitgeest. Het tweede debat is donderdag 15 maart in de protestantse kerk en begint om 19.30 uur. Het thema is dan verduurzaming en woningbouw. Inwoners zijn op beide avonden van harte welkom.

De onderwerpen die op 8 maart aan de orde komen zijn: bestuur, welzijn, zorg, sport, jongeren, ouderen en cultuur (in Uitgeest). Onder leiding van de ervaren gespreksleider Peter van der Geer (medeoprichter van debat.nl) wordt op basis van de onderwerpen en ingebrachte vragen een aantal stellingen aan de lijsttrekkers voorgelegd. Het gaat onder andere om huisvesting ouderen, het IKC, regionale samenwerking, burgerparticipatie en preventieve gezondheidszorg. Het debat begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur bent u welkom. Dit debat is tevens live te volgen via de website van osuradio  of via Ziggokanaal 918.

De bijeenkomst van 15 maart gaat over twee landelijk en lokaal belangrijke thema’s: verduurzaming en woningbouw. De lijsttrekkers krijgen maximaal vijf minuten de tijd om hun visie te geven op de vraag: Wat is in Uitgeest de komende raadsperiode de grootste uitdaging op het gebied van de ruimtelijke ordening en duurzaamheid? Op beide onderdelen zal een inleider aangeven hoe de bouwsector hier tegen aankijkt. Daarnaast worden diverse thema’s aan de lijsttrekkers en aanwezigen voorgelegd waarop zij kunnen reageren.
De avond wordt georganiseerd met Bouwend Nederland en ook bedrijven uit de regio zijn uitgenodigd. De avond in de protestantse kerk aan de Castricummerweg begint om 19.30 uur; vanaf 19.00 is de inloop.
Vragen en informatie
A.P.A. Koolen, griffier gemeenteraad Uitgeest, e-mail: [email protected]