Onbetrouwbare klusjesmannen in de regio actief

Regio – Regelmatig is een groep ‘travellers’ in onze regio actief. Deze klusjesmannen hebben het vaak voorzien op ouderen, die goed van vertrouwen zijn. Zij bieden, veelal op agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten of het schilderen van buitenmuren. Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting. De politie ontvangt regelmatig meerdere aangiftes van personen die op deze wijze waren opgelicht.

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en verblijven op campings. De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan.

Indien u ‘travellers’ signaleert in uw buurt kunt u het beste direct de politie bellen en indien mogelijk het kenteken van hun voertuig doorgeven.