O’DREAMS sluit theatertour 2017/2018 af in Uitgeest

O_Dreams Foto: Aangeleverd

Een avond vol Ierse songs en dwaze verhalen
Uitgeest – Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. De Noordhollanders John Flierman (Amsterdam), Danny Guinan (Haarlem) en Ed Veltrop (Purmerend) spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai. Na het succes van twee jaar touren met de muziektheatervoorstelling ‘Irish ways and Irish laws’ komt O’DREAMS ijzersterk terug met ‘An Irish Crossroads’. Een nieuwe voorstelling die op 27 mei a.s. te zien en te horen is Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. Een verrassende avond met heerlijke songs uit Ierland en een flinke portie dwaze verhalen. Kaarten voor dit concert kunnen worden besteld op www.dezwaancultureel.nl

Na de zomer gaat de voorstelling ‘An Irish Crossroads’ wegens succes in reprise. In theaterzeizoen 2017-2018 speelt O’DREAMS o.m. in Diemen, Den Helder, Valkenburg, Voorburg, Druten, Franeker, Den Haag, Ede, Apeldoorn, Raalte, Wijchen, Beusichem, Wijk bij Duurstede, Oss, Gouda, Deventer.

Daar staan ze dan. Op een kruispunt in hun leven. Een roodharig ventje uit de Ierse middle of nowhere. En een langharige folky uit de Hollandse polder. De een droomt onder het genot van een pint Guinness van de oversteek naar Nederland. Terwijl de ander juist een leven tussen de groene Ierse heuvels romantiseert. Maken ze hun dromen waar? Komen ze zichzelf en elkaar tegen? En wie is toch die dwaze rocker uit Holland die telkens opduikt en dwarsligt?

Muzikale kruispunten
Dertig jaar later wordt alles duidelijk als deze drie elkaar tegenkomen op een nieuw kruispunt in hun leven. Ze grijpen hun instrumenten en spelen zichzelf terug in de tijd. Van nu naar toen. En weer terug. Hier links, daar rechts. En dan weer keihard rechtdoor. Het aantal kruispunten lijkt eindeloos op deze muzikale memory lane vol Ierse songs …

O’DREAMS
De combinatie van drie eigenzinnige muzikanten maakt O’DREAMS uniek. Verwacht daarom geen standaard Ierse ballads die iedereen in de pub luidkeels meezingt. Integendeel! O’DREAMS kiest voor echte parels uit de Ierse muziekgeschiedenis en geeft ze eigenzinnige arrangementen mee. Bovendien slaat de band soms verrassende crossovers naar Nederland, de actualiteit en de wereld van morgen. Op het theaterpodium voegt het drietal daar nog een flinke portie humor, zelfspot én interactie aan toe.

John Flierman (zang, gitaar, bodhran, bouzouki) draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. John brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. Hij doet dat op internationale podia, tijdens festivals en folkclubs en is met prachtige optredens en cd’s onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene.

Danny Guinan (zang, gitaar) werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar waar turf en tales het leven bepalen, ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Guinan maakte grote faam in Ierland met zijn band Speranza. Solo maakte hij de definitieve oversteek naar het vasteland en toerde jarenlang met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O’DREAMS graaft hij terug naar zijn muzikale roots en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs!

Ed Veltrop (zang, accordeon, piano/toetsen) beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Als geen ander weet hij met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen. Veltrop begeleidde in de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens en bracht beide frontmannen samen in het unieke muzikale samenwerkingsverband O’DREAMS.

Meer info: www.odreams.nl en www.impactentertainment.nl