Noordwest Ziekenhuisgroep start Hart & Vaatcafé

Persbericht Noordwest Ziekenhuisgroep

REGIO – Hart- en vaatpatiënten en hun naasten hebben vaak veel vragen over hun ziekte, levensstijl en behandeling. Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert daarom in samenwerking met de Hart&Vaatgroep het Hart & Vaatcafé. Een informele bijenkomst voor hartpatiënten en hun partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. De eerste editie gaat over de hartritmestoornis Boezemfibrilleren.

Thema: Boezemfibrilleren

Wat houdt dit ziektebeeld in? Hoe ziet de behandeling eruit? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het Hart & Vaatcafé in onze ziekenhuizen in Alkmaar en in Den Helder.

De bijeenkomst in Alkmaar is op dinsdagmiddag 6 juni 2017, van 16:00 tot 18:00 uur in de Pieter van Foreestzaal. In Den Helder vindt het Hart & Vaatcafé plaats op maandag 12 juni, van 15:00 tot 17:00 uur in de Zuster Kueterzaal.

 

Ervaringen uitwisselen

Medisch specialisten geven tijdens het Hart & Vaatcafé actuele informatie over hart- en vaataandoeningen. Zij vertellen over technieken en mogelijkheden en gaan met de deelnemers in gesprek. Maar ook de praktische kant komt aan bod. Een ervaringsdeskundige legt uit wat de gevolgen van een hartaandoening zijn voor de levensstijl van een patiënt. Er is volop ruimte om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen.

Aanmelden

Voor het bijwonen van het Hart & Vaatcafé is aanmelding noodzakelijk. Dit kan telefonisch via 072 – 548 3500 (Alkmaar) of 0223 – 69 6346 (Den Helder) of via www.nwz.nl/hartvaatcafe. De toegang is gratis.