Noord-Holland Meestert! Van start

NOORD HOLLAND – Iedereen wil het. Meer mannen in het onderwijs, meesters voor de klas. Het komt de diversiteit binnen de onderwijsteams ten goede, omdat meesters anders zijn dan juffen. En omdat er een groeiend tekort aan leerkrachten in het algemeen is.

Noord-Holland Meestert! Gaat over meer manen in het onderwijs. Meer mannen het onderwijs binnen krijgen en meer mannen binnen het onderwijs houden. Daartoe zijn de meesters binnen Atrium en SaKS uitgenodigd om afgelopen donderdag 15 februari bijeen te komen in het AZ-stadion. Om kennis te maken met elkaar en met elkaar in gesprek te gaan.

Over het imago van het onderwijs en hoe dit te gaan verbeteren. Over hoe we de gemeenschap van Meesters binnen beide besturen kunnen gaan opzetten. Zodat de Meesters zelf aan het werk gaan met acties die het imago verbeteren, meer meesters richting onderwijs krijgen en zich ook richten op de opleidingen.
Door het hele land zijn Meestert! Community’s werkzaam. In Amsterdam, Rotterdam, Lelystad, Arnhem, de Achterhoek en de Haarlemmermeer zetten meesters zich in voor hun vak.

Door op Open dagen van de pabo’s te verschijnen, scholen te ’over-meesteren’ en plannen te maken.
De eerste bijeenkomst 15 februari 2018 als aftrap voor een Noord-Holland Meestert! was succesvol. Een groep van twaalf meesters en vertegenwoordigers van de IPabo hebben elkaar in het AZ-stadion gesproken en ontmoet.

Het vervolg zal binnenkort gestalte krijgen in een Meestert! Community.