Nog enkele plekken vrij Basiscursus Fotografie

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Wil je ook beter overweg kunnen met je digitale camera en mooiere foto’s maken? Dat kan! Zaterdag 2 maart a.s. start Valkering Photography weer met een basiscursus fotografie in het Dorpshuis de Zwaan in Uitgeest. De basiscursus Fotografie bestaat uit 5 zaterdagochtenden, waar je leert van je automatische instellingen af te stappen en zelf je instellingen te kiezen. De cursus is geschikt voor iedereen die meer uit zijn digitale camera wil halen en mooiere foto’s wil maken.

Tijdens de basiscursus Fotografie leer je werken met de belangrijkste fotografische begrippen zoals diafragma, sluitertijd, ISO, witbalans, lichtmeting en scherpstelpunten. Daarnaast zal er ook nadrukkelijk aandacht zijn hoe je een goede compositie maakt: gulden snede, symmetrie en de omgeving betrekken in foto. Je zult merken dat je betere foto’s gaat maken en dat je meer controle krijgt over je digitale camera.

Iedere zaterdagochtend wordt een ander gedeelte van de theorie besproken. Die ga je vervolgens dezelfde dag samen met je medecursisten oefenen. Voor de volgende cursusdag krijg je een opdracht, waarna we gezamenlijk de gemaakte foto’s bespreken. Iedere week bespreken we ook het werk van bekende fotografen.
Aan het einde van de cursus gaan we gezamenlijk op pad om in de natuur te oefenen, of brengen we bij slecht weer een bezoek aan een fotomuseum.
Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Uitgeest
Data: zaterdagochtend (om de week) 2, 16 en 30 maart en 13 en 20 april 2019
Tijdstip: tussen 09:30 – 12:00 uur
Wat nodig: instelbare digitale camera
Kosten: € 79 euro voor de gehele cursus
Aantal deelnemers: Max. 10
Aanmelden: www.valkeringphotography.nl