NL-Alert controlebericht: maandag 3 juli

Landelijk – Maandag 3 juli zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Als u dit controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo weet u zeker wat u moet doen als u ooit in de buurt van een echte noodsituatie bent. Heeft u geen bericht ontvangen? Ga dan naar de website www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in. Help eventueel ook anderen met instellen.
Wat is NL-Alert?
Bij een ramp in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Het is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, kan de overheid u met NL-Alert alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat u bij een brand ramen en deuren moet sluiten, of dat u bij een terroristische aanslag uit een bepaald gebied moet blijven.
Hoe werkt NL-Alert?
De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.
U hoeft zelf niets te doen. Het ontvangen van NL-Alert-berichten is gratis. Meer informatie: op www.nl-alert.nl.