Nieuwe wethouders Uitgeest beëdigt.

Uitgeest – De nieuwe wethouders van het nieuw te vormen college van Uitgeest zijn vanavond, donderdag 19 november, geïnstalleerd. Judie Kloosterman, Karel Mens en Jack Zwarthoed zijn de opvolgers van de vertrokken wethouders Jan Schouten en Wil Spaanderman.

Het nieuwe college kan nu aan de slag. Gebleven is Antoine Tromp (D66). Nieuw zijn Mens (VVD), Kloosterman (UL) en Zwarthoed (CDA). In de raad volgen respectievelijk Mike Zuurbier, Serena Doeve en Wim Rodenburg de nieuwe wethouders als raadslid op. Zuurbier en Rodenburg werden gisteren geïnstalleerd, Doeve volgt vanwege vakantie in de eerstvolgende raadsvergadering.

Het is nog onbekend welke wethouder welke portefeuilles krijgt. Dit zou dinsdag bekend worden, als de eerste collegevergadering wordt gehouden. Waarschijnlijk krijgt Zwarthoed onder andere de portefeuille Financiën, gaat Kloosterman zich onder andere bezighouden met burgerparticipatie en zou Mens de portefeuille Ruimtelijke Ordening krijgen. Wethouder Tromp blijft in ieder geval verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg.

Het is nog niet duidelijk wat het nieuwe college anders gaat doen dan het vorige college. Volgens wethouder Mens zullen ‘elementen’ op het gebied van burgerparticipatie en ruimtelijk beleid voortaan ‘wat anders zijn’ Er wordt geen coalitieprogramma gepresenteerd dat de gemeenteraad ter kennisgeving mag aannemen. In plaats daarvan komt er een concept van het collegeplan waar de raad inspraak op mag geven. ,,Het is de uitdrukkelijke bedoeling dat we daar als raad naar gaan kijken’’, vertelt Kees Schouten van de VVD. ,,We hopen dat hier discussie over ontstaat, want we hebben als coalitie de waarheid niet in pacht.’’

Bron: Nieuwspartner NHD.NL