Nieuwe expositie in gemeentehuis

Foto en Expositie Karin van den Nagel

UITGEEST – Vanaf dinsdag 5 maart exposeert Karin van den Nagel in het gemeentehuis van Uitgeest. De in Purmerend woonachtige schilderes heeft een voorliefde voor de combinatie van realistisch en non-figuratief fijnschilderen. Veel gebruikte thema’s zijn (huis)dieren, “wildlife” en soms ook bloemen.

“Het samenbrengen van realistisch en non-figuratief (geen bestaande objecten) schilderen in een schilderij, zorgt ervoor dat zij elkaar versterken en maken het boeiend voor mij om te maken. Eerst schilder ik intuïtief, zonder enig idee wat te gaan maken, de achtergrond. Vaak met grote paletmessen om structuur te creëren en water om de acrylverf te laten druipen. Dan zoek ik een foto van een dier dat daarbij zou passen qua sfeer, kleurgebruik en heel belangrijk, de juiste blik heeft. Het thema plaats ik dan zo dat het opgaat in het schilderij. Soms staat een schilderij dan ook maanden in mijn atelier te wachten” aldus Karin.

Het gaat haar niet zo zeer om de techniek maar “om het volgen van haar hart, wat voelt goed om op papier te zetten”. Op deze expositie vindt u vooral schilderijen van dieren. Ook hangen er een paar non-figuratieve schilderijen. De tentoonstelling duurt tot en met vrijdag 19 april.