Nick Vlaar verlegt zijn grenzen in Frankrijk

Nick Vlaar #98 voor Joris Lentfert #18 en Ivar Doornbos #43​​​(foto: Kees Siroo)

Uitgeest/Frankrijk – Veel leermomenten voor Nick Vlaar op het Franse circuit Dijon-Prenois
Met een twaalfde en vijftiende plaats in Dijon-Prenois was Nick zelf niet tevreden maar met veel leermomenten tijdens de races op het technische circuit heeft hij veel geleerd en ervaring opgedaan. Het gaat met stappen vooruit met Nick Vlaar.
Dijon-Prenois
Voor de OWCup is racingteam Edwin Ott motoren afgereisd naar het circuit Dijon-Prenois in het oosten van Frankrijk. Het is een echt motorcircuit maar heel anders dan in Assen, met forse hoogteverschillen, een lang recht eind, naar beneden afdraaiende bochten gevolgd door snel accelereren in de bocht naar boven. Met topsnelheden op het rechte eind die dicht tegen de 300 km/h liggen. Dit geeft een hele andere dimensie aan het racen; anders remmen, anders insturen en daardoor uitdagend en vermoeiend. Het was voor de rijders bij de dubbele races hard werken maar ook opletten geblazen vanwege de wisselende weersomstandigheden.
27 juli – vrije trainingen en kwalificaties
Op donderdag begon het veld met twee vrije trainingssessies gevolgd door de eerste kwalificatie. Hierin begon Nick voorzichtig om de nieuwe baan te leren en vanwege de compleet nieuwe omstandigheden. De vrije trainingen en eerste kwalificatie verliepen goed en alles was klaar om een goede kwalificatietijd neer te zetten in de tweede en beslissende kwalificatie. Helaas; motregen was de spelbreker waardoor het niet meer mogelijk was een scherpe kwalificatietijd neer te zetten wat een 24ste startpositie opleverde voor beide wedstrijden. Dit was natuurlijk niet tevredenstellend, ook omdat Nick tijdens het vorige raceweekend ook al slecht gekwalificeerd stond.

28 juli – OWCup races
Erop gebrand om met een goede start de slechte startpositie vroeg in de race te herstellen lukte het Nick om meteen 10 plaatsen goed rijden! Gedurende race kwam hij steeds meer in zijn ritme en kon het gaatje dichtrijden met de groep rijders voor hem. Voor de finish lukte het Nick om nog twee plaatsen naar voren te komen waardoor hij op de twaalfde plek eindigde. Al met al een goede race waarin hij zijn persoonlijk record met drie seconden heeft aangescherpt. Met dit resultaat was Nick redelijk tevreden maar hij bleef erop gebrand om in de tweede race dit op zijn minst over te doen!
Tijdens de tweede race kwam Nick niet zo goed van zijn plaats als in de eerste race maar na een felle strijd was hij toch nog aangekomen op de dertiende positie. De extra motivatie en inzet om verder naar voren te komen bracht helaas niet het gewenste resultaat en richting het slot van de race moest Nick twee plaatsen inleveren en kwam hij als vijftiende over de finish. Hiermee was Nick absoluut niet tevreden en zal er dus weer extra op gebrand zijn om het tijdens de volgende race te compenseren!

Nick Vlaar #98 voor Joris Lentfert #18 en Ivar Doornbos #43​​​(foto: Kees Siroo)

Terugkijkend op de races was het absoluut een mooie eerste race en een goede prestatie op een technisch, nieuw circuit. De tweede race was er een om te vergeten, door het mindere resultaat staat Nick nu op de elfde plaats in het kampioenschap en zal hij alle zeilen bij moeten zetten in het weekend van 26 en 27 augustus. Dan wordt er weer een dubbele race gereden op het circuit in het Duitse Oschersleben.