Nationale Burendag dit jaar op 23 september

Nu On-Air:

De nationale Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Op de website www.burendag.nl is het niet alleen mogelijk om nieuwe activiteiten voor deze dag aan te melden, maar ook om daarvoor een financiële bijdrage aan te vragen.
Het idee achter Burendag is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het Oranje Fonds en Douwe Egberts ondersteunen sociale initiatieven en bevorderen zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook via Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 400,- in te dienen bij het Oranje Fonds voor het uitvoeren van een plan op Burendag.
Op www.burendag.nl staat alles over de voorwaarden voor zowel particulieren als organisaties. Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt ontvangt in elk geval een Burendag-feestpakket.