Muzikaal cabaretprogramma Man in de Maak bij De Zwaan Cultureel

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – De Zwaan Cultureel trapt het jaar af op zaterdag 11 januari met de cabaretvoorstelling (try-out) Man in de Maak van Chris Verlaan.

Chris Verlaan weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren… Maar met gitaar en een zaal vol publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen. In Man in de Maak vertelt hij wat er niet klopt in onszelf, in de maatschappij en wat hij mist. Hij deelt liefdevolle klappen uit, cynisch en pessimistisch, maar tóch vrolijk makend; variërend van Freek Vonk op TV tot schreeuwende peuters op het schoolplein.

Chris won in 2018 de Jury- en publieksprijs Cameretten 2018. Naar aanleiding van zijn optreden bij Cameretten verschenen er vele lovende recensies: “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme,” schreef de Volkskrant. Of het Parool: “Sterke liedjes en veel taalgevoel.” In datzelfde jaar trad hij bij ons op in de cabaretpoel. Dit was een daverend succes dat schreeuwde om dit vervolg.
De zaal is open vanaf 19.45 uur en de voorstelling begint om 20.15 uur. Toegang € 13,50 (Vrienden van de Zwaan € 11,-). Kaarten zijn online te koop op www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest.