Mevrouw Burger stopt met de verkoop van de lekkerste aardbeien

Mevrouw Burger met de lekkerste aardbeien. Foto: Marianne Jonker

UITGEEST – Nadat familie Burger rond 2005  gestopt was met de groentewinkel aan de Meldijk, konden de Uitgeesters nog wel bij mevrouw Burger aan huis terecht voor aardbeien.

Gedurende het seizoen stond aan het begin van de Meldijk dagelijks een handgeschreven schoolbord met de tijd waarop de verkoop startte en de prijs van een pondsdoosje heerlijk zoete aardbeien.

Vele Uitgeesters kwamen, soms wel een paar keer per week, even langs voor een doosje zomerkoninkjes en een gezellig praatje. Maar ook mensen uit omliggende gemeenten of gewoon voorbijgangers wisten de weg te vinden naar ‘Het aardbeienvrouwtje’ zoals zij liefkozend genoemd werd.

Vanaf dit jaar zullen we elders op zoek moeten naar lekkere aardbeien: mevrouw Burger is gestopt met de verkoop. Zij gaat genieten van haar vrije tijd. Haar kleinzoon Thomas heeft uit naam van mevrouw Burger de verkoop van de aardbeien overgenomen. We moeten er even een stukje voor omrijden…de verkoop is nu op Buurtweg 3 in Akersloot.

Lieve mevrouw Burger het gaat u goed en namens alle Uitgeesters dank dat u ons heeft laten genieten van de allerlekkerste aardbeien!

Bron: Partner Uitgeest Online