Mentel wint Strong Women Award én is kankervrij

AMSTERDAM – Paralympisch snowboarder Bibian Mentel is vanmiddag in Amsterdam geëerd met de Strong Women Award. Dubbel feest voor de Loosdrechtse sportvrouw, want afgelopen vrijdag werd bekend dat ze wederom de strijd met kanker heeft gewonnen.

De 44-jarige topsporter had geen flauw idee wat haar vanmiddag te wachten stond. Met een smoes werd ze meegelokt naar het Amstel Hotel in Amsterdam, waar ze voor haar kracht en doorzettingsvermogen werd bekroond met de Strong Women Award.

Begin februari won ze nog, mét kanker, de wereldtitel op de snowboardcross voor paralympiërs.
Nu is ze schoon verklaard.

Het was niet de eerste keer dat er bij Mentel kanker werd geconstateerd. In 1999 werd ze gediagnosticeerd met botkanker, waardoor haar onderbeen werd geamputeerd. Sindsdien keerde de ziekte verschillende keren terug, het meest recent in de vorm van longkanker. Deze keer zou het volgens de artsen onbehandelbaar zijn, maar desondanks begon ze in juli 2016 aan een nieuwe behandeling. Mét succes dus.

Aan deze lijst met overwinningen kan ze er nu nog eentje toevoegen: het winnen van de Strong Women Award. Hiermee schaart ze zich in een indrukwekkende rij: Quinty Trustfull, Antje Monteiro en Willeke Alberti gingen haar voor.

Bron: (RTV) NH