Meerdere aanrijdingen op de A9

Foto: Twitter RWS

Regio – Zondagochtend rond 10.30 uur waren er meerdere kop-staartbotsingen op de A9 tussen Velsen-Zuid en Alkmaar. Hierbij zijn veertig personen door het ambulance personeel behandeld en twee mensen moesten naar het ziekenhuis.

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) waren er 15 voertuigen bij betrokken. Door de kettingbotsing was de A9 lange tijd afgesloten omdat voertuigen verspreid op de weg stonden en het een flink puinhoop was door brokstukken en glas van deze voertuigen.

Twee aanrijdingen vonden plaats vlakbij de brug over Zijkanaal C bij Velsen Zuid en bij de brug bij Spaardam.
Richting Alkmaar stond een lange kijkersfile, in deze file was tevens een kop-staartbotsing. Hier was alleen wat blikschade.
De A9 richting Amstelveen tussen knooppunt Velsen en de brug over het Zijkanaal C blijf tot 15.00 uur gesloten voor sporenonderzoek en om de weg vrij te maken. Ook twee rijbanen en de spitsstrook in de richting van Alkmaar waren tijdelijk dicht in verband met schoonmaakwerkzaamheden.
Op de A9 richting Amstelveen stond rond het middaguur achttien kilometer file. Op de A22 bij Beverwijk stond het verkeer aan het eind van de ochtend vast. Hier stond een kleine zes kilometer file.

Omdat er dit weekend werkzaamheden zijn aan de Coentunnel kan het verkeer niet worden omgeleid over dit deel van de A10, ring Amsterdam. De ANWB adviseert om door te rijden naar de Zeeburgertunnel. De aanwezige politie heeft het verkeer in de file op de A9 in tegengestelde richting van de A9 laten rijden. De N208 is wel bereikbaar.

Om het leed van de betrokken kinderen te verzachten werden er troosteres uitgedeeld. De mensen die in de lange file stonden verdreven hun wachttijd met een potje voetbal. (Zie foto RWS).

Bron: Partner RTV-NH