Meat & Eat organiseert kookworkshop voor “De Brug”.

FotoUitgeest – Afgelopen zaterdag organiseerde Meat & Eat samen met de bewoners van De Brug een kookworkshop in het Zienhouse. Meat & Eat kookt elke woensdag met 2 vrijwilligers in de gezamenlijke woonruimte bij ‘De Brug’. De voorbereiding werd dit keer door vrijwilligers Laurens, Ilsa, Fons en Anneke georganiseerd. Het afgelopen jaar heeft Meat & Eat voor de mantelzorgers van Uitgeest een kookworkshop Tapas maken georganiseerd en dit viel goed in de smaak. Afgelopen vrijdag werden er onder andere inkopen gedaan bij de Jumbo en Keurslager Dick Kok. Met de tassen vol lekkernijen waaronder heerlijke kippendijen, gehakt en chorizoworst gingen ze de deur weer uit.
Zaterdagochtend om half 10 hadden werd begonnen met de voorbereidingen in de keuken van het Zienhouse. Om 1 uur was het dan zover dat de bewoners op de fiets arriveerden samen met de begeleidster Lauren. Er werd een toost uitgebracht op een gezellige middag met een heerlijke alcoholvrije cocktail. 
Hierna ging iedereen de keuken in waar genoeg recepten lagen te wachten. Zo werden er onder andere aoili, tapenade, patatas bravas, polloconajo, achicoria con queso, knoflooktijmchampignons, het toetje en de sangria bereid. Om 3 uur arriveerden de vrijwilligers die koken bij ‘De Brug’ om samen mee te eten. Nadat iedereen had verteld hoe de gerechten gemaakt waren, kon het proeven beginnen en alles smaakte heerlijk!
De vrijwilligers werden door de bewoners bedankt met lekkere chocolade. Dit keer hoefden de bewoners niet af te ruimen en af te wassen en dat vonden ze heerlijk. Normaal doen zij deze klus op de woensdag als de vrijwilligers bij hun komen koken en nu waren de rollen omgedraaid. We bedankten de bewoners voor een fantastische middag en ze kregen als aandenken allemaal een pollepel met hartjesvorm mee. We kunnen terugkijken op een geweldige middag met elkaar en we weten nu zeker dat dit een vervolg gaat krijgen.
Bron en foto’s: Meat & Eat Uitgeest