Magisch en sfeervol openingsfeest ‘500 jaar Grote Kerk Alkmaar’

Foto: Media partner NH-Nieuws Anne Klijnstra

ALKMAAR – Op vrijdagavond 16 februari vond de aftrap van een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere evenementen rond de Grote Kerk plaats. Onder een kraakheldere sterrenhemel genoten meer dan 3.000 bezoekers van de stem van de kerk, vertolkt door de van oorsprong Alkmaarse zangeres Giovanca.

Herkenbare verhalen voor alle Alkmaarders
In een notendop door 500 jaar geschiedenis: vrijdagavond genoten duizenden Alkmaarders op het Canadaplein van het verhaal van hun Grote Kerk. Voor een groot deel bekend, maar voor een nog veel groter deel onbekend. Ondersteund door een prachtig lichtspektakel, met o.a. animaties door kinderen van Alkmaarse BSO’s, werd het een veelbelovende start van een jubileumjaar om niet te vergeten.

Directeur Peter Blaauboer is zeer trots op deze unieke openingsavond. “Vanavond trapten we het feestjaar vol bijzondere projecten succesvol af. Naast de magische vertelling door de kerk, opende ook de tentoonstelling ‘Ruysdael & Saenredam, Meesterwerken van de Grote Kerk’ in Stedelijk Museum Alkmaar. Deze succesvolle start belooft veel goeds voor de rest van het jubileumjaar!”

Programma
Het jubileumjaar ‘500 jaar Grote Kerk Alkmaar’ is officieel van start. Kijk voor het laatste nieuws op www.grotekerkalkmaar.nl.