Locoburgemeester Spaanderman opent expositie Piet Brandjes.

Locoburgemeester (tevens wethouder Kunst en Cultuur) Wil Spaanderman opent zaterdagmiddag 24 mei om 15.00 uur aan de Langebuurt 19 een overzichtstentoonstelling van het schilderwerk van Piet Brandjes. De grote benedenverdieping van het monumentale pand ‘huize Brandjes’ is voor dezebijzondere gelegenheid omgebouwd en ingericht alsgalerie.

Bij de opening van de expositie wordt het boek ‘Piet Brandjes – Schilder van het licht’ ten doop gehouden. De komende expositie wordt waarschijnlijk de laatste van debekende Uitgeester schilder. De toegang is gratis.

De in oktober 2011 op 92-jarige leeftijd overledenimpressionistische kunstenaar Piet Brandjes werd vanaf de jaren zeventig vooral bekend om zijn aquarellen vanverstilde landschappen en tijdloze bloemstillevens. Dekomende expositie bevat daarnaast ook een selectie van zijn landschappen binnen en buiten Noord-Holland, die hij uitvoerde in sepia en inkt. Het overzicht wordt gecompleteerd met zijn vroege werk in olieverf: stillevens en huiselijke Uitgeester taferelen.

Het boek ‘Piet Brandjes – Schilder van het licht’ isverkrijgbaar tijdens de openingsuren van galerie Langebuurt 19. Het vormt een eerbetoon aan Brandjes’prachtige oeuvre en van veel werk dat ook op de expositie te zien is.

Voor meer informatie: www.langebuurt19.nl.