Locoburgemeester Antoine Tromp op bezoek bij Diamantenbruidspaar.

Het diamanten echtpaar Drukker-Nierop met locoburgemeester Antoine Tromp. De heer Drukker heeft een kopie van de originele trouwakte in handen (foto: gemeente Uitgeest).
Het diamanten echtpaar Drukker-Nierop met locoburgemeester Antoine Tromp. De heer Drukker heeft een kopie van de originele trouwakte in handen (foto: gemeente Uitgeest).

Uitgeest – Locoburgemeester Antoine Tromp bracht op 10 augustus 2016 een bezoek aan de heer en mevrouw Drukker-Nierop ter gelegenheid van hun zestigste trouwdag. Hij verraste ze in het bijzijn van vier generaties in hun woning in De Kleis met een feestboeket en een kopie van hun originele trouwakte. Het echtpaar stapte op 10 augustus 1956 in woonplaats Amsterdam in het huwelijksbootje en woont sinds 25 jaar in Uitgeest.
Hermanus Drukker (84) en Gerritdina Nierop (82) ontmoetten elkaar 66 jaar geleden tijdens een weekend in jeugdherberg Slot Assumburg in Heemskerk. Met een groepje vrienden waren ze daar op zaterdagmiddag na het werk vanaf het Amsterdamse Haarlemmerplein naartoe gefietst. Na een overnachting op de gescheiden slaapzalen was het op zondagmiddag alweer terug naar huis fietsen geblazen. Want Gerritdina moest op zondagavond vaste prik op een neefje en nichtje passen. Allerlei jeugdherbergen op fietsafstand van Amsterdam werden op die manier door de vriendenclub bezocht. Maar die keer in Heemskerk was speciaal. De heer Drukker kijkt er nog altijd met groot plezier op terug: ‘Ik was een van de eersten die een mooie rode sportfiets had met een vlinderstuur. Ik weet niet of zij nou meer op die fiets viel of op mij.’
In de eerste jaren van hun huwelijk was het inwonen geblazen op diverse adressen in de hoofdstad, zoals vele generatiegenoten dat ook deden. ‘We hebben gerust ook moeilijke tijden meegemaakt, maar alles bij elkaar altijd verschrikkelijk veel gelachen,’ benadrukken ze beiden.
Na vanwege zijn werk voor een Engelse firma met 150 filialen in heel Nederland 40 jaar op de weg te hebben doorgebracht kwam 25 jaar geleden de pensionering van de heer Drukker. En daarmee het moment om naar Uitgeest te verhuizen, waar een zoon en schoondochter al sinds begin jaren tachtig werkzaam waren in het onderwijs. De heer en mevrouw Drukker werden een van de eerste bewoners van De Kleis, zagen de wijk steeds verder uitbreiden, de huizen almaar groter worden en ze genieten er nog iedere dag met volle teugen.
Het diamanten echtpaar heeft een zoon en een dochter, vier kleinkinderen en een achterkleinkind. Begin september wordt de diamanten bruiloft gevierd met een feestelijke boottocht over het Uitgeestermeer en De Zaan.