Lekker eten voor mantelzorgers Castricum en Uitgeest

Uitgeest/Castricum –  De Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers uit Castricum en Uitgeest staat in het teken van lekker eten. De feestelijke happening vindt plaats op dinsdag 10 november. Om 13.45 uur start een luxe  high tea in Lekker aan de Haven in Uitgeest. MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg, organiseert de Dag van de Mantelzorg samen met beide gemeenten en met Meet & Eat Uitgeest. Het evenement is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit Castricum en Uitgeest.

Op de Dag van de Mantelzorg willen MaatjeZ en de gemeenten hun waardering tonen voor de onmisbare inzet van alle mantelzorgers. “Mantelzorg voelt vaak als vanzelfsprekend en geeft voldoening, maar is soms ook zwaar”, vertelt Els van de Weijer van MaatjeZ. “Door de zorg schieten leuke activiteiten er vaak bij in, terwijl het belangrijk is om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Op de Dag van de Mantelzorg kunnen mantelzorgers een ontspannen en gezellige tijd doormaken.” MaatjeZ heeft mantelzorgers een persoonlijke uitnodiging voor deelname aan de Dag van de Mantelzorg gestuurd. Wie niets heeft ontvangen, kan bellen met 088 – 99 57 788. De luxe high tea wordt gemaakt door Meet & Eat Uitgeest, een enthousiaste vrijwilligersgroep die koken leuk vindt en ook nog wat wil betekenen voor de mantelzorgers.

De hele week activiteiten
MaatjeZ heeft andere organisaties opgeroepen om rondom de Dag van de Mantelzorg ook activiteiten voor mantelzorgers te organiseren. Aan die oproep is gehoor gegeven. “Zo kunnen we mantelzorgers extra verwennen,” aldus Els van de Weijer. Zaterdag 7 november is er een gratis stoelmassage door Natuurgeneespraktijk Mariëlle van der Eem Beverwijk. Vooraf aanmelden: (0251) 20 16 49 /info@natuurgeneespraktijk.nl. Op vrijdag 13 november staat er in het ontmoetingscentrum De Boogaert Castricum vanaf 10.30 uur voor cliënten en hun mantelzorgers koffie/thee en gebak klaar. Ook wordt er een verhaal over mantelzorgers voorgelezen. Vooraf aanmelden: 06 10 38 67 05 / G.vankuik@vivazorggroep. Donderdag 19 november geeft Meet & Eat Uitgeest een gratis kookworkshop tapas maken voor de mantelzorgers van Uitgeest. Vooraf aanmelden: 06 43 19 54 19 / www.meeteneat.com /meeteneatuitgeest@gmail.com.

Over MaatjeZ
MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg is een organisatie die mantelzorgers en professionals ondersteunt. Het werkgebied van MaatjeZ bestaat uit de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest. Voor meer informatie: telefoon 088 – 995 77 88, www.maatjez.nl en www.facebook.nl/maatjez