Lees Lokaal Moment zet het leesplezier in het zonnetje

Uitgeest – Op dinsdag 20 juni worden de allereerste LeesLokaalpluimen uitgereikt door Wethouder A. Vink-Hartog, belast met Kunst en Cultuur, en mevrouw Y. Groen, gebiedsregisseur BUCH voor de gemeente Uitgeest.

Van de vijf basisscholen komen de leerlingen samen met hun leerkracht naar Lees Lokaal om deze pluimen in ontvangst te nemen.

De Binnenmeerschool bijt om 08:45 uur de spits af dan mag Juf Petra Bijman als eerste een Leeslokaalpluim in ontvangst nemen voor het door de leerlingen gekozen boek “De wereld van de gorgels” geschreven door Jochem Meijer. Dit boek werd door de kinderen erg grappig gevonden.

De overige vier LeesLokaalpluimen worden om 09.45 uur (groep 4 Kornak), 10.45 uur (groep 6/7 De Vrijburg), 13.00 uur (groep 3 De Molenhoek) en om 14.00 uur (groep 7 De Wissel) uitgereikt.

Aan het einde van hun bezoek aan Lees Lokaal krijgen alle kinderen een Vriendenpas en een Lees Lokaal tas. Ook mogen de kinderen die langskomen met een eigen boek dit direct ruilen.

De leerkracht krijgt een Lees Lokaal tas vol met kleurplaten en rebussen mee voor alle leerlingen van de school. Tot uiterlijk 4 juli kunnen de kinderen de rebus of de kleurplaat inleveren bij Lees Lokaal en kans maken op het winnen van een van de met een pluim gewaardeerde boeken. De winnaars ontvangen dezelfde week nog bericht om hun prijs op te komen halen.

De nominaties

De Vrijburg – Het leven van een loser, ff offline, Jeff Kinney.

De Molenhoek – Marcs grote gevaarlijke tanden, Jarvis.

De Wissel – De bende van Lijp Kot, Wim Bos.

De Binnenmeer – De wereld van de gorgels, Jochem Meijer.

Kornak – De Waanzinnige Boomhut van 65 verdiepingen Andy Griffiths, Terry Denton

Het nomineren van de boeken voor de LeesLokaalpluim is een serieuze zaak. In groep 4 van de Kornak werden alle favoriete boeken getoond en werd er uit ieder boek een stukje voorgelezen door Juf Ellen. De Waanzinnige Boomhut van 65 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton werd daarna met ruim 50 procent van de stemmen tot winnaar uitgeroepen.

Bron: Leeslokaal Uitgeest