Leerlingenvervoer Uitgeest krijgt nieuwe vervoerders

Uitgeest – Het leerlingenvervoer in de Regio Alkmaar (waaronder Uitgeest) is opnieuw aanbesteed, omdat de contracten van de regiogemeenten met huidig vervoerder Connexxion per 31 juli 2016 aflopen. Alleen in gemeente Bergen loopt het contract nog een jaar langer door. De gemeenten hebben een regionale aanbesteding gedaan waar drie vervoerders als winnaar uit de bus zijn gekomen: Willemsen de Koning, Noot en De Vier Gewesten Personenvervoer.

Willemsen de Koning gaat het vervoer doen naar scholen in de regio, voor het vervoer richting Amsterdam en Haarlem is Noot aangewezen en De Vier Gewesten Personenvervoer is verkozen voor de verre bestemmingen. Het zijn alle drie ervaren vervoerders die in heel Nederland uitvoering geven aan leerlingenvervoer. De overeenkomst gaat van start in het nieuwe schooljaar 2016-2017. In Bergen is dat een jaar later. Op vrijdag 27 mei zijn de overeenkomsten met de drie vervoerders ondertekend.

De gemeenten in de Regio Alkmaar waarmee de nieuwe contracten worden gesloten zijn Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.