Lange file door ongeval op de A9

Foto: VID & Twitter markuitheiloo

Uitgeest – De A9 bij Uitgeest is vrijdagavond, door een ongeval, lange tijd afgesloten geweest. Er waren meerdere voertuigen betrokken bij deze aanrijding. Tot 21.45 uur was de hele A9 richting Alkmaar, tot aan de afslag Heerhugowaard, afgesloten. Door deze afsluiting stonden veel voetbal supporters, die op weg waren naar de wedstrijd AZ – FC Twente, vast in de file.

Volgens de Verkeersinformatie Dienst (VID) is er bij het ongeluk minstens een persoon gewond geraakt en deze is naar het ziekenhuis overgebracht voor controle. Een tweede bestuurder zou een voet hebben gebroken. Verschillende hulpdiensten waren aanwezig om het verkeer om te leiden en de betrokkenen personen bij te staan.

Volgens een bestuur zou de mogelijke oorzaak een zwaan zijn waarvoor ze moesten uitwijken. De betreffende zwaan is door de dierenambulance opgehaald en naar de opvang gebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Een van de auto’s die betrokken was bij het ongeluk is total loss. Rond 21.45 uur werd de A9 weer vrijgegeven.