Landelijke uitreiking Blauwe Vlag dit jaar in Uitgeest

De uitreiking van de Blauwe vlag is donderdag 3 mei bij Jachthaven Uitgeest (foto: Jachthaven Uitgeest)

UITGEEST – De landelijke uitreiking van de Blauwe Vlag is dit jaar op donderdag 3 mei bij de Jachthaven in Uitgeest. Burgemeester Wendy Verkleij mag ’s morgens de aanwezigen welkom heten en toespreken. “Een mooi moment om Uitgeest als toeristische trekker op de kaart te zetten”, aldus de burgemeester. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die sinds 2006 jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen. De uitreiking van de Blauwe Vlag is elk jaar op een andere locatie. Dat het dit jaar in Uitgeest is, vindt de burgemeester een grote eer. Eerder vond het evenement plaats in Scheveningen, Den Helder en Noordwijk.

Nieuw toeristisch logo
Aansluitend aan het welkomstwoord presenteert de burgemeester het nieuwe toeristische logo van Uitgeest. Het nieuwe toeristische logo verbeeldt een molen en in de wieken zijn de kenmerken van Uitgeest verwerkt: monumenten, natuur/groen, waterrecreatie en fietsroutes. Bij het logo wordt de slogan ‘Uitgeest heeft méér’ gebruikt, om duidelijk te maken dat Uitgeest veel meer te bieden heeft dan veel mensen weten en daarnaast als verwijzing naar het Uitgeestermeer.

Jachthaven Uitgeest
De jachthaven aan het Uitgeestermeer is sinds 2007 onderscheiden met de Blauwe Vlag en sinds 2012 met de Groene Wimpel. Er zijn 450 ligplaatsen voor boten. Daarnaast is er ook ruimte voor campers. De jachthaven heeft verschillende duurzame havenfaciliteiten. Caroline en Menno Klein van Jachthaven Uitgeest: “We zijn er trots op dat wij dit jaar de gastheren van de Blauwe Vlag uitreiking zijn en doen er alles aan om er een geslaagd evenement van te maken voor de circa 200 aanwezigen.”