Koningsdag 2016 in een nieuw jasje.

Vrijmarkt 2015 Reghthuis Uitgeest. Foto: OSU
Vrijmarkt 2015 Reghthuis Uitgeest. Foto: OSU

Uitgeest – Uitgeest krijgt een geheel vernieuwde Koningsdag op woensdag 27 april. Daarvoor zorgen de enthousiaste leden van de pas opgerichte Oranjestichting, in samenwerking met de gemeente Uitgeest.

Een van de belangrijkste veranderingen is het verplaatsen van de traditionele Vrijmarkt (06.00 tot 16.00 uur). Die gaat van de omgeving van het Regthuysplein naar de Middelweg, om precies te zijn het gedeelte tussen Café Beams – schuin tegenover het gemeentehuis – en het Florijnplein. Om 10.00 uur zorgt burgemeester Wendy Verkleij op het bordes van het gemeentehuis voor de officiële opening van de dan al gestarte Vrijmarkt, omlijst door een aubade van de Uitgeester Harmonie. Op het programma van de Koningsdag op de Middelweg staan onder meer een geweldig springkussen (BigAir Bag), als koning en koningin verklede acteurs en een competitie fietsversieren
voor schooljeugd.

Door alle festiviteiten te concentreren op en langs de Middelweg verwacht de organisatie meer sfeer in de Koningsdag te brengen. Alle onderdelen van het programma worden binnenkort bekendgemaakt.