Kinderen beleven archeologie in Hildes Vakantiehuis

Nu On-Air:

Castricum – De hele zomer activiteiten zoals bottentour, knutselen, poppentheater en ArcheoHotspot
In de zomervakantie zijn er waanzinnig leuke dingen te doen in Huis van Hilde. Kinderen kunnen alles ontdekken over forensisch onderzoek in de archeologie in de spannende tentoonstelling Cold Cases. Actief meedoen kan met de bottentour of het Cluedo spel. Natuurlijk kan iedereen zijn of haar hart ophalen aan archeologie. Wil je werken als archeoloog? Dat kan in de ArcheoHotspot. Ben je creatief, dan biedt de knutselmiddag uitkomst. Er is een poppentheater voorstelling over Hilde en zelfs archeologisch gamen is mogelijk. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding.

Programma 8 juli t/m 3 september 2017

· Tentoonstelling Cold Cases
Trek een witte jas aan, pak een vergrootglas en ga op onderzoek uit. Deze spannende tentoonstelling over forensische technieken is speciaal voor kinderen (dagelijks, gratis na entree).
· Poppentheater Kleine Hilde
Stel, je leeft in het jaar 400… ,en je bent speurneus Kleine Hilde. In de familievoorstelling van Poppentheater Belletje Sterk maak je het mee (voor 3 tot 10 jaar; di 18 en 25 juli, en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, 15 uur, € 5,-, entree museum niet verplicht).
· Knutselmiddag, bottentour, Cluedo spel of rondleiding
Knutsel je eigen ‘sleutelhangerskelet’ of een skelet van papier. Doe de bottentour, een rondleiding of speel het Cluedo spel (dagelijks, gratis na entree; knutselmiddag elke woe € 2,50 na entree).
· ArcheoHotspot
Ga zelf aan de slag met écht archeologisch materiaal en ontdek de wondere wereld van de archeologie. Misschien schuilt er een archeoloog in jou! (woe t/m zo, 12-16 uur, gratis na entree)
· ArcheoLab Belevenis: kruip in de huid van een archeoloog en ontdek het verhaal achter de vondsten in het ArcheoLab. Je wordt een echte speurneus! (ma en do: 13–14 uur 8 t/m 14 jaar, 14.15-14.45 uur 4 t/m 7 jaar, 15-16 uur 8 t/m 14 jaar; gratis na entree)
· ArcheoGame en interactieve zandbak
Ga op zoek naar de schat en speel de ArcheoGame op onze gametafel. Of leef je uit in de interactieve zandbak (dagelijks)
· Hildes Heerlykhyd: zin in iets lekkers? Kom genieten van onze bijzondere vakantiegerechten in Hildes Heerlykhyd. Natuurlijk is er ijs en kun je heerlijk op het terras zitten.
· Na afloop lekker uitwaaien in de duinen: dat kan altijd
Het programma van dag tot dag is te vinden op huisvanhilde.nl