Katja van der Molen door Way2Go beloond voor haar inzet.

imageDoorzettingsvermogen Katja en Abdi beloond met Way2Go-prijs.

Donderdag 8 mei is tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard de Way2Go-prijs uitgereikt. Deze prijs is toegekend aan niveau 1-leerlingen die succesvol met hun opleiding bezig zijn ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor medeleerlingen. Katja van der Molen en Abdie Nurow zijn dit jaar de trotse winnaars. Zij werden beloond met een geldprijs, een oorkonde en een beeldje.

Moeilijke omstandigheden
Abdie en Katja kenden ieder hun eigen tegenslagen. Door verschillende oorzaken werden zij met extra tegenslagen geconfronteerd tijdens of voor hun opleiding. Ondanks deze problemen zijn zij erg gemotiveerd, succesvol in hun opleiding en zijn zij een voorbeeld voor medeleerlingen.

Stralende winnaars
De Way2Go-prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord-Holland-Noord en West-Friesland. Tijdens de feestelijke uitreiking werden de winnaars in het zonnetje gezet. Familie, vrienden en klasgenoten waren aanwezig om dit moment met de winnaars te delen. De winnaars straalden toen de mentoren lovende woorden over hun prestaties uitten en waren erg blij met hun prijs.
 

Een schouderklopje voor niveau 1-leerlingen
Hans van Straalen, secretaris van de Stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in NHN en WF, licht het belang van deze prijs toe. ‘Niveau 1-leerlingen hebben vaak veel moeite om het hoofd boven water te houden. Juist deze leerlingen verdienen het om een schouderklopje te krijgen en om in het zonnetje gezet te worden. Hierdoor weten de leerlingen dat de moeite die zij gedaan hebben voor het behalen van de opleiding, wordt gezien en beloond.’