Raadslid Judie Kloosterman.

UITGEEST – Raadslid Judie Kloosterman sluit zich voor de resterende raadsperiode aan bij het CDA Uitgeest. De eenmansfractie Uitgeest Lokaal komt daarmee in de gemeenteraad te vervallen.
Judie Kloosterman: ”In de praktijk is het nauwelijks mogelijk om als eenmansfractie tussen de acht raadspartijen in de gemeenteraad van Uitgeest het verschil te maken. Ook komen onder de huidige omstandigheden met steeds meer werk voor raadsleden het contact met de inwoners en het goed uitvoeren van mijn raadswerkzaamheden onder druk te staan. En juist dát is waarom ik mij bij de gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar heb gesteld en waarvoor ik ben gekozen. In het contact met de inwoners, een goede voorbereiding, een kritische blik en een goede inhoudelijke discussie, daar wil ik mijn energie in blijven steken. Na de afsplitsing van Bert Weijers moest ik verder als eenmansfractie. Dit was voor mij het moment om erover na te denken hoe ik mijn inhoudelijke bijdrage kan borgen en zelfs kan verbeteren. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit alleen mogelijk is, als ik mij aansluit bij een andere partij. Samen sta je toch sterker! Omdat de kiezers in maart van dit jaar met een bepaalde reden voor Uitgeest Lokaal hebben gekozen en ik mij heel goed kan voorstellen dat deze kiezer nu denkt:,, maar wat gebeurt er nu met mijn stem en de standpunten van Uitgeest lokaal?” is er niet willekeurig gekozen voor een partij. Zo zijn de verschillende verkiezingsprogramma’s naast elkaar gelegd en is er gekeken welke partij bij mij persoonlijk, maar vooral ook bij de standpunten van Uitgeest Lokaal het beste aansluiten. Het CDA Uitgeest is hierbij de uitgelezen partij. Het CDA en Uitgeest Lokaal hebben altijd al een sterke connectie gehad en de verkiezingsprogramma’s komen zeer overeen. Op de hoofdpunten zijn de standpunten zelfs identiek. Denk hierbij aan onze standpunten over nieuwe onderwijshuisvesting, een nieuw Geesterheem, de woningbouwopgaven en de ontwikkelingen rond het station. Wat de overige standpunten betreft, is er geen strijdigheid terug te vinden in de beide programma’s, maar kunnen we elkaar zelfs aanvullen en versterken. Omdat deze tegenstrijdigheid ontbreekt hebben wij onderling ook afgesproken dat ik de ruimte zal krijgen om mij voor de standpunten van Uitgeest Lokaal in te blijven zetten, zodat uw stem voor Uitgeest Lokaal niet verloren zal gaan. Als volksvertegenwoordiger zal ik mij voor uw, maar ook voor mijn dorp blijven inzetten. Het bestuur, bij monde van secretaris Henk Pel: ”Wij zijn bij deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd, zowel binnen de partij als met het CDA- bestuur en hieruit is uiteindelijk de conclusie getrokken dat dit de meest haalbare en realistische keuze is”.

Onze website maakt gebruik van cookies, door accepteren te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u de beste surfervaring te bieden. Als u doorgaat met het bezoeken van onze website en te gebruiken zonder uw cookie instellingen te wijzigen of u klikt hiernaast op "Accepteren" dan bent u akkoord met deze instellingen. We maken gebruik van functionele en analytische cookies. De daarmee verzamelde gegevens worden niet gebruikt om activiteiten van individuele gebruikers te volgen. Door op accepteren te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan deze website. Meer weten over deze cookies? Klik dan op informatie.

Sluiten