Joost Krab laat kleur en licht van doek spatten

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – Joost Krab drieluik Levenszee
Joost Krab drieluik Levenszee
Op 24 februari opent wethouder Kunst & Cultuur Cecilia van Weel-Niesten om 19.30 uur de expositie van Joost Krab in het gemeentehuis van Uitgeest. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Inspiratie: licht, zee en spiritualiteit
Joost Krab woont al 27 jaar in Uitgeest, waar hij een plek vond voor zijn grote droom: een thuis met eigen atelier en expositieruimte. Joost heeft zichzelf leren schilderen, en hij gaf jarenlang les op de Zeevaartschool. Inspiratie kreeg hij aanvankelijk uit zijn liefde voor de zee en de scheepvaart. Urenlang kijken naar het spel van licht en wind op het water, dat probeerde hij vast te leggen in zijn schilderijen.

Daarnaast is Joost ook medium, en schildert hij ‘Levenspoorten’, waarin hij zijn visie op een leven na dit leven naar voren laat komen. Soms ontvangt hij beelden en indrukken van te voren, en een andere keer ontstaat er al schilderend een doorkijk naar nieuwe inzichten. Elementen van bouwwerken en poorten vloeien samen met natuur van land en zee.

Delen
Joost Krab exposeert voor de tweede keer in het gemeentehuis van Uitgeest. “Ik verheug me er op om mijn werk met een breed publiek te mogen delen. Want dat is mijn drijfveer: de kracht en de invloed van ‘het licht’ in ons leven aan de mensen kenbaar te maken.”

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken bij de opening, of kom langs tot vrijdag 17 april 2020.