Interview met Vrijwilligers Informatiepunt Uitgeest

Nu On-Air:

UITGEEST – In het programma Infomagazine is vanaf vandaag het interview te horen met Sigrid Wijsman en Wil Feenstra. Sigrid is één van de oprichters van het Vrijwilligers Informatiepunt in Uitgeest. Daarnaast is Sigrid werkzaam binnen de BUCH organisatie in Heiloo. Wil Feenstra is als vrijwilligster verbonden met het Vrijwilligerswerk. Elke maandagochtend van 09.30 tot 12.00 uur is zij te vinden in de hal van het Gemeentehuis in Uitgeest. Sinds november 2017 is in Uitgeest het Vrijwilligers Informatiepunt actief.

Bij deze organisatie kunt u zich als vrijwilliger inschrijven als bijvoorbeeld één uurtje per week over heeft om iemand of een andere stichting te helpen. U helpt niet alleen een ander, maar ook uzelf: u doet uw werk met plezier, leert andere mensen kennen, doet nieuwe kennis en ervaring op.

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Voor mensen met weinig tijd of juist met zeeën van tijd, voor jonge en oude mensen, voor mensen met of zonder beperking, voor mensen die willen (re-)integreren of die hun vrije tijd prettig en zinvol willen vullen.

Vrijwilligerswerk is voor iedereen anders. Wilt u werken met kinderen, volwassenen of ouderen? Wilt u werken met planten of met dieren? Met gereedschap of met papieren? Het kan allemaal!

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) verzamelt het vrijwilligerswerk uit Uitgeest in een vacaturebank. En iedere week komen er nieuwe vacatures bij!
Hoe vindt u het vrijwilligerswerk dat bij u past? Komt u bij ons langs in de hal van het Gemeentehuis, of kijkt u thuis in de digitale vacaturebank.

  1. Bezoek het VIP
    U kunt bij ons langskomen tijdens openingstijden en samen met een van ons op zoek gaan naar het leukste en beste vrijwilligerswerk voor u.
    Wij helpen u graag!
  2. Digitale vacaturebank
    U kunt ook zelf een kijkje nemen in de digitale vacaturebank. Daarin vindt u alle vacatures; u kunt filteren op sector, activiteit, doelgroep, geschiktheid voor jongeren en op omschrijving.
    U dient zich eenmalig te registreren. Daarna kunt u reageren op de vacatures.