Informatiemiddag in het kader van Wereldkankerdag

PERSBERICHT Noordwest Ziekenhuisgroep

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Daarom wordt elk jaar op en rond 4 februari stil gestaan bij de impact van kanker tijdens Wereldkankerdag.

Activiteiten op 6 februari

Ook Noordwest Ziekenhuisgroep staat stil bij Wereldkankerdag. Op dinsdag 6 februari organiseren wij samen met ’t Praethuys een informatiemiddag op locatie Alkmaar. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn patiënten, bezoekers en overige belangstellenden van harte welkom bij de rode trap (vlakbij huisnummer 035). Hier worden laagdrempelige tafelsessies gehouden met medisch specialisten en deskundigen. Ook staan er stands van ’t Praethuys, de borstkliniek van Noordwest en de afdeling pathologie.

Tafelsessies

De tafelsessies zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Na een korte presentatie is er volop ruimte voor vragen.

Het programma van de tafelsessies is als volgt:

13.30 – 14.00 uur: klinisch psycholoog Metha Klaver en maatschappelijk werker Pauline Engberts over psychosociale begeleiding bij kanker in het ziekenhuis.

14.00 – 14.30 uur: fysiotherapeuten Ann Taveirne en Edine Beukers van Netwerk Oncologische Zorg (buiten het ziekenhuis) over het belang van beweging en begeleiding.

15.00 – 15.30 uur: radiotherapeut Hugo van der Heide over radiotherapie en bestraling.

15.30 – 16.00 uur: longarts Nicole Barlo over een immunotherapie bij patiënten met longkanker.

16.00 – 16.30 uur: patholoog Marije van Santen over de rol van pathologie bij kankeronderzoek.

16.30 – 17.00 uur: radioloog Shirley Go over het nieuwe borstbiopsie-apparaat dat Noordwest onlangs in gebruik nam.

Noordwest Oncologisch centrum
In het Oncologisch centrum behandelen we vrijwel alle vormen van kanker. We bieden 95% van alle behandelingen aan in ons eigen ziekenhuis. Op het gebied van darm- en borstkanker behoren wij tot de grootste behandelcentra van Nederland. Kijk voor meer informatie over Noordwest Oncologisch centrum op oncologie.nwz.nl.

’t Praethuys

‘t Praethuys in Alkmaar biedt ondersteuning aan kankerpatiënten en hun naasten. Het is een inloophuis waar mensen terecht kunnen voor informatie, inspiratie en aandacht. Er worden regelmatig informatiebijeenkomsten en andere activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.praethuys.nl.