Informatieavond over rugklachten bij Noordwest Ziekenhuisgroep

GEZONDHEID -De Reumapatiëntenvereniging Alkmaar e.o. organiseert samen met het team reumatologie Noordwest Ziekenhuisgroep een informatieavond over Axiale Spondyloartritis: reumatische aandoeningen met ontstekingen in het bekken en de wervelkolom. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst is op donderdagavond 12 april van 19:30 tot 21:30 uur in locatie Alkmaar, Pieter van Foreestzaal. De zaal is vanaf 19:00 uur open en de toegang is gratis.

Behandeling: nieuwe ontwikkelingen
Tijdens deze informatieavond komen diverse onderwerpen over Axiale Spondyloartritis aan de orde. Zo vertellen dr. Anouk Vedder, reumatoloog en Linda Tesselaar-Jolink, reumaverpleegkundige van Noordwest Ziekenhuisgroep over deze ziekte, de behandeling en nieuwe ontwikkelingen rondom de behandeling. Ook leggen zij de diverse vormen van begeleiding uit, zoals de reumaconsulente, instructie voor oefeningen en eventueel fysiotherapie. Ten slotte is er gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Axiale spondyloartritis
Er zijn verschillende benamingen voor Axiale Spondyloartritis, o.a. de ziekte van Bechterew. Bij patiënten met Axiale Spondyloartritis raken vooral de gewrichten in de bekken (SI-gewrichten) en de wervelkolom ontstoken. De ontstekingen veroorzaken chronische pijn en stijfheid met name rond de heupen, de bilstreek en laag in de rug.

Aanmelden
Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de afdeling patiëntenvoorlichting, locatie Alkmaar: info-alkmaar@nwz.nl /

telefoon 072 – 548 3500.