Informatieavond ‘Ik Help Bij De Klim’ 11 april 2018

Foto: Media partner NH-Nieuws Anne Klijnstra

ALKMAAR – Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt onder andere gevierd met ‘Klim naar de Hemel’. Een eenmalige mogelijkheid om Alkmaar vanaf grote hoogte te bekijken op de speciaal voor deze gelegenheid tegen en bovenop de Kerk gebouwde platforms. Het evenement vindt plaats van 1 mei tot 1 augustus.

Heel veel vrijwilligers nodig
‘Klim naar de Hemel’ is alleen mogelijk met de hulp van heel veel vrijwilligers. Zij zorgen dat de (dagelijkse) werkzaamheden worden uitgevoerd die nodig zijn om het bezoek aan het platform zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan kassa-werkzaamheden, het scannen van entreekaartjes en de begeleiding van de Klim.

Iedereen kan helpen
Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar, goede buur van de Grote Kerk en dit jaar ook zelf jubilerend, coördineert de vrijwillige inzet. Daarom vragen zij iedereen, die Alkmaar en de Grote Kerk een warm hart toedraagt, een handje mee te helpen in de vorm van één of meer diensten van drie uur vrijwillige inzet bij de Klim. Alle hulp is zeer welkom. Zelfs als je hoogtevrees hebt, kun je helpen. Dit geldt ook als je fysiek niet in staat bent om de Klim zelf te maken. Er zijn namelijk op de grond ook heel veel helpende handen nodig.

Informatieavond
Meer weten over wat je kunt doen? Kom dan naar de informatieavond op 11 april aanstaande. Medewerkers van de Vrijwilligers Centrale geven achtergrondinformatie over het evenement, over de verschillende vrijwilligerstaken, de organisatie en wat er nog meer bij komt kijken. Je kunt je na afloop ook gelijk inschrijven om mee te helpen.

De bijeenkomst is gratis. Opgeven voor de bijeenkomst kan via de website van de Vrijwilligers Centrale, www.vcra.nl, maar je kunt ook bellen om te laten weten dat je komt. 072 519 16 00.

Gelijk meedoen
Niet naar de informatieavond, maar je wilt wel meehelpen bij de Klim? Vul het formulier ´Ik help bij de Klim´ in op de website van de Vrijwilligers Centrale. Medewerkers van de Vrijwilligers Centrale nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om door te nemen op welke wijze jij mee kunt doen.

Informatiebijeenkomst ‘Ik help bij de klim’
Locatie: Grote Kerk Alkmaar
Datum: woensdag 11 april 2018
Tijd:  19.30 – 20.30 uur

Persbericht: ‘Klim naar de hemel’ – Grote Kerk 500 Jaar