Politienieuws: Inbraken, brand en diefstallen.

Foto: Politie Uitgeest

Uitgeest – Het dievengilde heeft de laatste week weer huis gehouden in Uitgeest. In de nacht van maandag 2 maart op dinsdag 3 maart 2020 werden er een vijftal diefstallen uit auto’s gepleegd. De auto’s stonden geparkeerd op de Koekoeksbloem, Populierenlaan, Benesserlaan en De Kuil. Er werden diverse goederen weggenomen. De auto’s werden open gebroken. Men vernielde veelal een ruit.

Vernieling van een gestolen brom- snorfiets Stationsplein.
Op woensdag 4 maart 2020 werden er omstreeks 22.08 uur twee 14 jarige jongens uit Uitgeest aangehouden nadat zij op het Stationsplein een snorfiets hadden vernield, die na onderzoek gestolen bleek te zijn. Door een getuige werd de politie gewaarschuwd.
De getuige gaf een dusdanig goed signalement door dat de twee jongens op de Prinses Beatrixlaan werden gezien en aangehouden werden. De jongens bekende bij verhoor de vernielingen te hebben gepleegd, doch gaven aan niets met de diefstal te maken te hebben. De jongens hebben een HALT straf gekregen.

Brand in woning aan De Terp.
Op donderdag 5 maart 2020, omstreeks 15.50 uur ontdekte een buurtbewoner een brand in een woning aan de De Terp. Het was aan deze oplettende buurtbewoner te danken dat er snel kon worden opgetreden en een grote brand kon worden voorkomen. In de woonkamer van de woning was een brandende kaars omgevallen. Hierdoor vatte de tafel vlam. Door de politie is de woning geopend en de brandweer heeft de beginnende brand geblust. Niets te vroeg want het scheelde weinig of er was sprake geweest van een uitslaande brand.
Nu bleef de schade beperkt tot rook- en wat waterschade.

Winkeldiefstal Anna van Renesseplein
Op vrijdag 6 maart 2020 omstreeks 09.45 uur werd een 34 jarige vrouw uit Ecuador aangehouden ter zake winkeldiefstal. De vrouw had diverse goederen in haar rugtas gestopt en rekende deze niet af bij de kassa. De vrouw is aangehouden. Een onderzoek naar de juiste identiteit is ingesteld.