In Uitgeest stijging positieve coronatesten.

Foto: Pixabay

UITGEEST – Het aantal mensen in de IJmond regio dat de afgelopen weken positief is getest op corona is opnieuw gedaald ten opzichte van de voorgaande periode.

Velsen
In Velsen is opnieuw het grootste aantal besmettingen geregistreerd. In de afgelopen twee weken 330 mensen positief getest. Dat betekent dat er daar in de afgelopen twee weken 227 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 252.

Heemskerk
Ook in Heemskerk is het aantal nieuwe besmettingen afgenomen, maar wel een lichte afname. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 423 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 166 personen positief hebben getest op corona. In de vorige periode was dat een persoon minder en stond de teller op 167.

Beverwijk en Uitgeest
In Beverwijk is ook sprake van een afname van het aantal nieuwe besmettingen in vergelijking met de vorige periode. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 319 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 133 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 199.

Uitgeest
Alleen in Uitgeest zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners meer mensen positief getest ten opzichte van de periode daarvoor. Dat komt neer op 63 mensen die in de afgelopen twee weken positief zijn getest op corona, een lichte toename ten opzichte van de 61 mensen die positief waren getest in de periode daarvoor.

Bron: NH Nieuws