IJsclub Uitgeest neemt advocaat in de arm.

logo ijsclub UitgeestUitgeest – IJsclub Uitgeest neemt een advocaat in de arm ’om te bezien hoe wij verder moeten gaan’ in de kwestie rond de toekomst van het ijsbaanterrein in het centrumgebied. Dat meldt bestuursvoorzitter Herman van Sambeek in een brief aan de leden.

In het vorige college – mét Progressief Uitgeest (PU) – zou niet aan het terrein worden getornd. ’Wij behoefden ons derhalve geen zorgen te maken over ons voortbestaan aldaar’, schrijft oud-politiechef Van Sambeek.

Het huidige college van Uitgeest – zónder PU – presenteert het ijsbaanterrein echter als zogeheten zoeklocatie voor de vestiging van een groot multifunctioneel schoolgebouw. B en W zouden hiervoor ’in een mum van tijd een meerderheid in de raad’ hebben gevonden.

Toekomst is somber bij Boule Plaisir
De 36 jaar oude jeu de boulesclub Boule Plaisir aan de Castricummerweg in Uitgeest voelt zich in het voortbestaan bedreigd.

Alternatief.
De club is tot nu toe geen alternatief geboden, beweert Van Sambeek. ’Slechts de mededeling dat wij als ijsclub verder konden gaan op het ijsbaanterrein, minus dus die school.’ Maar dat was voor geen optie en het ijsclubbestuur besloot niet meer op bezoek te gaan bij het college.

Vervolgens las Van Sambeek afgelopen zaterdag in deze krant dat volgens wethouder Antoine Tromp beide partijen nog met elkaar in overleg zijn. De voorzitter is meer dan verbaasd: ’Dan doet hij, laat ik het zo zacht mogelijk zeggen, de waarheid geweld aan’.

In een vergadering hebben Van Sambeek en de zijnen dinsdag besloten dat de politieke partijen ’die dit onheil steunen’ een brief krijgen ’waarin inhoudelijk wordt gesteld dat zij op een dwaalspoor zitten’.

Net als de buren van Boule Plaisir zit de ijsclub op gemeentegrond.

Bron NHD.NL door Ton de Lange