ICGT 2016 met sterke herenteams.

Uitgeest – Ook dit jaar organiseert het ICGT een internationaal voetbaltoernooi voor oudere jeugdspelers. Op zaterdag 14 mei wordt er op de velden van FC Uitgeest afgetrapt voor alweer de 31e editie. De finale zal gespeeld worden op maandag 16 mei.
Inmiddels is het deelnemersveld voor de aanstaande editie rond. Zo zal het Griekse Panathinaikos voor de derde keer deelnemen aan het ICGT. In 2015 reikten ze tot de halve finale maar werden daarin verslagen door de latere toernooiwinnaar Benfica. De Grieken werden uiteindelijk 3e na winst op ADO Den Haag. Een van de deelnemende spelers overigens, Lazeros Lamprou, heeft inmiddels zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Panathinaikos.
In 2016 gaat het ICGT op de Braziliaanse toer. Zo is de organisatie erin geslaagd om Cruzeiro uit Belo Horizonte vast te leggen. De club kent een rijke traditie en heeft in haar bestaan vele prijzen gewonnen. Zo waren ze in 2013 en 2014 landskampioen. Bekende spelers die hun voetbalcarrière bij de club zijn begonnen zijn doelman Gomes (ex-PSV nu Watford) verdediger Alex (ex-PSV en nu AC Milan) en Maxwel (ex-Ajax nu Paris Saint Germain). Je hoeft geen profeet te zijn om te voorspellen dat de Braziliaanse club zal aantreden met een ijzersterk team.
De tweede Braziliaanse club is Atletico Paranaense uit de in het zuiden van Brazilië gelegen stad Coritiba. De club werd voor het laatst in 2001 landskampioen. Nu staat het team op een keurige 10e plaats in de Braziliaanse serie A. Ook van hen zijn er hoge verwachtingen.
Voor het eerst sinds lange tijd maakt ook weer eens een club uit de Premier League deel uit van het deelnemersveld van het ICGT. Niet de eerste de beste namelijk het uit Londen afkomstige West Ham United. “The Hammers” kennen een lange traditie, de club is namelijk al in 1895 opgericht en wonnen driemaal in de geschiedenis de FA-Cup. Een mooie naam op het affiche.
De organisatie prijst zich gelukkig dat ook AZ weer van de partij is. De club heeft een sterke band met deze regio en kent veel fans. De jeugdopleiding van de Alkmaarders wordt allerwegen geroemd. Vorig jaar kreeg de club daarom de prestigieuze Rinus Michels Award uitgereikt voor beste jeugdopleiding van Nederland. Terecht want de jeugdteams doen het uitstekend en trainer John van den Brom van AZ doet steeds vaker een beroep op spelers die de eigen jeugdopleiding hebben doorlopen.
Naast AZ is er op de aanstaande editie nog een ander Nederlandse topclub aanwezig namelijk Vitesse Arnhem. Vitesse is een oude bekende van het ICGT want nam al vijf keer eerder deel, haalde tot drie keer aan toe de finale in Uitgeest en won twee keer namelijk in 1995 en 2005. Dat Vitesse een sterke jeugdopleiding heeft hoeft geen betoog. Zo waren namens de club uit Arnhem spelers als van Wolfswinkel, Pröpper, van Ginkel, Büttner en keeper Room actief op het ICGT.

De laatste buitenlandse deelnemer is Fortuna Düsseldorf. Op dit moment speelt de club in de tweede Duitse Bundesliga maar het beschikt wel degelijk over een sterke jeugdopleiding. Daarnaast weten we uit ervaring dat jeugdteams uit Duitsland altijd fysiek en tactisch sterk zijn.

Tot slot is ook het eigen jeugdteam van FC Uitgeest van de partij. Voor die spelers is het natuurlijk altijd een belevenis af te mogen trappen tegen clubs met gerenommeerde namen.
Nieuw is dat het publiek dit keer via de website (www.icgt.nl )en onze facebookpagina kan mee beslissen welk Braziliaans team bij FC Uitgeest in de poule mag gaan spelen. Wordt het Cruziero of Atletico Paranaense?
Naast het voetbal zijn er gedurende het Pinksterweekeinde weer de vertrouwde activiteiten zoals het succesvolle bedrijventoernooi, de clubavond, een veteranentoernooi, het ABT en natuurlijk tal van bands, dj’s en artiesten die in de grote tent op het ICGT Plaza zullen optreden. Vrijdag 13 mei begint het allemaal. Op maandag 16 mei wordt het afgesloten met hopelijk een zinderende finale. Zoals altijd is entree het gehele weekend gratis.
Voor meer informatie, ga naar www.icgt.nl