Huttenweek 2020 in Uitgeest nog onzeker

UITGEEST – De maatregelen rondom het coronavirus ontgaat niemand. Ook de organisatie van De Huttenweek Uitgeest hebben hier mee te maken. Het is (en blijft voorlopig in enige mate) een moeilijke tijd met veel onzekerheden. Momenteel is het organiseren van evenementen niet toegestaan, maar na 28 april kan dit anders zijn. Ze weten het gewoon niet.

Vooralsnog gaan ze ervan uit dat De Huttenweek 2020 doorgaat. Ze moeten echter rekening houden met alle denkbare scenario’s inclusief een scenario waarbij De Huttenweek in zijn geheel moet worden afgelast.

De organisatie houdt de berichtgeving rondom het coronavirus vanuit het RIVM, centrale en lokale overheid nauwlettend in de gaten. Regelmatig zal het bestuur overleggen en de laatste stand van zaken bespreken.

Zo gauw dit mogelijk is, maar niet vóór 1 juni, zal het bestuur een beslissing nemen of en in welke vorm De Huttenweek 2020 door kan gaan. Uiteraard gebeurd dit met inachtneming van de richtlijnen en adviezen vanuit het RIVM en overheid. Bij elk besluit staan echter de belangen van de kinderen én vrijwilligers voorop. Dit kan betekenen dat het bestuur beslist De Huttenweek niet door te laten gaan, terwijl de dan geldende richtlijnen het wél toestaan. Andersom uiteraard niet.

Uiterlijk 1 juni volgt er een update; houd de site en social media dus goed in de gaten. De inschrijving in mei gaat sowieso niet door en wordt veplaatst naar een nieuwe datum. Dit wordt gecommuniceerd nadat het bestuur een beslissing heeft genomen.