Horeca maakt zich gereed voor extra terrassen

Foto: Aangeleverd

UITGEEST – De horeca in Nederland mag vanaf 1 juni 12.00 uur weer open. Net als in veel andere gemeenten heeft ook Uitgeest gekeken naar mogelijkheden om de terrassen groter te maken. Ondernemers mogen hun terrassen verruimen tot 20 oktober. Burgemeester Gerrit Goedhart: “Dat de horeca weer kan opstarten juichen we toe. Voor de ondernemers zelf en voor onze inwoners. De horeca zorgt na maanden van stilte eindelijk weer voor wat levendigheid die zo gewenst is. Op gepaste afstand natuurlijk.”

Voorwaarden voor een extra terras
Drie horecagelegenheden hebben bij de gemeente een verzoek ingediend voor een extra terras. Dit extra terras komt nabij de horecagelegenheid en wordt door de horecagelegenheid zelf schoongehouden. Barbecues, buitentaps en dergelijke zijn niet toegestaan. Uiteraard moet de ondernemer voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Tot nu toe hebben drie ondernemers verzoeken gedaan voor uitbreiding van hun terras. Het gaat nu om een uitbreiding van café ’t Portiertje met een extra terras bij Buona Sera, Restaurant Havenrijk en Cafetaria Family.

Anderhalve meter blijft gelden
Voor alle horeca, en dus ook het extra terras, blijft de anderhalve meter afstand gelden. Ook moet iedereen moet aan een tafeltje zitten, behalve mensen uit hetzelfde huishouden. Alle extra terrassen sluiten om 22.00 uur. De reguliere, bestaande terrassen en horecazaken mogen tot de officiële sluitingstijd van 00.00 uur open zijn.

De verzoeken zijn afgestemd met de politie en de Veiligheidsregio. Horecaondernemers die hun terras tijdelijk verruimen, zijn de gemeente Uitgeest geen extra huur verschuldigd.