Hondenpoep op nummer 1

Hondenpoep Foto: Gemeente Uitgeest

UITGEEST – Ruim 250 inwoners hebben afgelopen tijd de enquête “Ergernissen APV” van de gemeente ingevuld. De gemeente krijgt hiermee inzicht in de meest voorkomende ‘alledaagse’ ergernissen die de inwoners van Uitgeest ervaren. Uit de resultaten is een top drie naar voren gekomen met ‘hondenpoep’ als grootste ergernis:

1. Hondenpoep
2. Fout parkeren
3. Rommel op straat

De enquête is ook in Bergen, Castricum en Heiloo gehouden en ook in die gemeenten dezelfde volgorde.

De gemeente zet hier met behulp van de BOA en in samenwerking met de politie al in op deze drie problemen. Er zijn regels en er wordt gecontroleerd, gehandhaafd en opgeruimd. En daarbij Zij hoopt ook op samenwerking met u als inwoner; spreek elkaar aan als u een probleem signaleert. Bewoners, ondernemers, organisaties en gemeente: de buurt, dat is iedereen samen!

De gemeente gaat concrete en effectieve oplossingen zoeken voor de top drie ergernissen. Dezen krijgen onder andere speciale aandacht in het handhavingsbeleid dat in 2019 door het college wordt vastgesteld.

De gemeente is erg blij met de bereidheid van de inwoners om de enquête in te vullen en bedankt iedereen voor de moeite.