Holland boven Amsterdam

Holland van Boven bus
De enthousiaste groep partners van Holland boven Amsterdam staat klaar om op pad te gaan (foto: Stephan Klazinga).

Uitgeest – Vanaf begin april is de marketingorganisatie ‘Holland boven Amsterdam’ actief. Deze organisatie is tot stand gekomen door samenwerking tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten in Noord-Holland Noord en ondernemers. Het doel van ‘Holland boven Amsterdam’ is om het gebied op toeristisch vlak als één geheel op de kaart te zetten.

De eerste grote stappen zijn gezet en donderdag 23 juni trok een gele bus met partners van Holland boven Amsterdam langs drie locaties om deze samenwerking te promoten bij ondernemers. Op de locaties benadrukten de regiowethouders dat Holland boven Amsterdam vooral gaat over samenwerken. ‘Uit cijfers van het NBTC* blijkt dat het inkomend toerisme alleen maar groeit. Dit biedt een enorme economische kans voor het gebied Holland boven Amsterdam, als we gezamenlijk promotie voeren.’

Samen met de ondernemers vierden zij de zomer in Holland boven Amsterdam. Er werd onder andere gestopt bij IJgenweis in Bovenkarspel, bij SKEEF aan het Strand van Luna in Heerhugowaard en Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. Via onder andere de geprinte media, radio en televisie en online worden niet alleen de eigen inwoners, maar ook de internationale bezoekers bereikt. Inmiddels heeft ‘Holland boven Amsterdam’ een regiokrant en een accommodatiegids uitgebracht, zijn er buitenreclames en zijn er in samenwerking met het NBTC een kust- en fietscampagnes van start gegaan.

De website www.hollandbovenamsterdam.com groeit elke dag en biedt op dit moment al een leuke kijk op de toeristische trekpleister die Holland boven Amsterdam is!

*Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen