Hogere hypotheek voor verduurzamende woningkopers

REGIO – In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen . Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen boven de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen. Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij zelfs 25.000 euro extra kunnen lenen voor maatregelen waardoor hun woning energieneutraal wordt. Dit houdt in dat het eigen energieverbruik (verwarming, warm water en eventueel koeling) gedekt wordt door energie die zelf wordt opgewekt.

Gratis en onafhankelijk advies
Heeft u een woning op het oog of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Uitgeest. U wordt daar geïnformeerd over welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 072 – 743 39 56. Neem ook eens een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl voor mogelijke maatregelen, financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check of er subsidie is!
Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!

Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Uitgeest ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. U wordt daar van A tot Z verder geholpen.