Hobbyvereniging ontwerpt molentje voor De Oude Knegt

Fabo: Molentje “De oude knegt”

Uitgeest – Medewerkers van de hobbyvereniging voor jongeren Fabo uit Uitgeest hebben een houten molentje ontworpen en daarvan een bouwpakket gemaakt, dat als cadeauartikel aan het assortiment van het winkeltje bij De Oude Knegt wordt toegevoegd. Vanaf 13/14 mei, met de Nationale Molendagen, is het te koop.
Het idee voor de samenwerking is vorig jaar ontstaan tijdens de winterfair in het zwembad De Zien, waar zowel de Fabo als De Oude Knegt waren vertegenwoordigd. Het molentje wordt als bouwpakket verkocht. Kinderen kunnen het thuis zelf verder in elkaar zetten. De verkoopprijs is 6 euro. De opbrengst uit de verkoop wordt verdeeld onder de knutselclub en de molen. Beide organisaties werken louter met vrijwilligers.
De Fabo Hobbyvereniging verzorgt van september tot en met eind mei verschillende hobbyclubs voor kinderen van 7 t/m 15 jaar. Zo is er een modelbouwclub, een modelspoorclub, een elektroclub, meerdere meiden- en timmerclubs. Dit gebeurt allemaal op de bovenverdieping van het Zienhouse aan de Zienlaan 10 in Uitgeest.
De begeleiders van de Fabo vinden het leuk vinden om jongeren werkstukken in elkaar te laten zetten en zo kennis te maken met verschillende technieken en materialen. Bovendien leren ze dan omgaan met gereedschappen.
De Fabo is altijd op zoek naar enthousiaste leden en vrijwilligers! Wie meer wil weten kijkt op de website www.fabouitgeest.nl of belt met Mandy van Grootheest: 06-51867712.