Herstelwerk kerktoren Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk.

OLVG KerkUITGEEST – Tijdens de renovatie, zes jaar geleden, was besloten om niet al het voegwerk te vervangen. Volgens het kerkbestuur hadden ze dat toen beter wel moeten doen maar dat is altijd achteraf. Nu de restauratie van het monumentale Adema orgel is afgerond was het tijd om de volgende stap te nemen.

De neogotische kerk uit 1884 is toe aan dit extra onderhoud, om het een renovatie te noemen is een te groot woord voor het herstel van het voegwerk. Aannemer Pronk Bouw uit Warmenhuizen is afgelopen donderdag begonnen met een klus aan de zuidwestkant van de kerktoren. Onderaannemer is Koedooder uit Blokker.

Er wordt ook divers schilderwerk uitgevoerd, zo worden de galmborden geschilderd en er komen nieuwe roosters om duiven te weren. Deze roosters zijn vervuild door uitwerpselen en broednesten van duiven.

Omdat de steiger nu toch om de toren staat is er besloten om ook de zijkant van het kerkgebouw, transept, de steuberen en de voorzetramen te controleren en waar nodig te herstellen. Zo is er geconstateerd dat de oude stopverf gescheurd is. De totale klus zal ongeveer 2 maanden duren en kost een kleine 80.000 euro. onderpanden te nemen.