Henk Beentjes nieuwe voorzitter Zonnebloem Uitgeest.

Foto: De Castricummer

Uitgeest – Twaalf jaar geleden werd Thijs Fonville gebeld met de vraag of hij als vrijwilliger bij Nationale Vereniging de Zonnebloem afdeling Uitgeest wilde komen. De Zonnebloem leek hem in de genen te zitten want zijn moeder en zus belegden vroeger al vergaderingen hiervoor bij hen thuis.

Na twaalf jaar wordt het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe voorzitter. Dat is zo geregeld in de statuten en Thijs heeft daar vrede mee: “Je moet oppassen dat de gedrevenheid niet wegzakt, dat het een automatisme wordt of dat je vastroest. Andere mensen hebben vaak weer nieuwe, frisse ideeën of inzichten.” Lang hoefde Thijs niet te zoeken naar een opvolger, hij kende Henk Beentjes al heel lang en wist dat hij een prima kandidaat zou zijn: “Henk heeft zóveel ervaring, is een sociaal mens dus ik heb hem gevraagd.”

Eigenlijk kent heel Uitgeest Henk Beentjes, zij het in de gedaante van kindervriend die in november vanuit Spanje aanmeert in de haven. Verder speelt hij graag gitaar, leest veel of maakt een stevige wandeling ter ontspanning. Terwijl Thijs op de achtergrond nog hand- en spandiensten zal verrichten, gaat Henk met enthousiasme aan zijn nieuwe functie bij de Zonnebloem beginnen. Henk: “Ik voel een groep om mij heen die klaar staat voor elkaar en dat is mooi om te zien. Als ik daar een heel klein steentje aan kan bijdragen dan ben ik een gelukkig mens.”

Bron: De Castricummer (Monique Teeling)