Handheld bellen en appen bekeurd

Regio – De verkeerspolitie heeft donderdagmiddag tijdens een rijdende controle tien automobilisten aan de kant gezet die aan het appen of bellen waren tijdens het rijden. Alle tien kregen direct hun boete mee.

Dit gebeurde donderdagmiddag op de A22, A4, A5, A8, A9 en op de A10, waar de verkeerspolitie ook controleerde op andere onveilige verkeersgedragingen en de nodige boetes uitdeelde. Ook een automobilist die over de vluchtstrook reed, werd direct bekeurd.

Afleiding in het verkeer

Weggebruikers die bezig zijn met hun smartphone in het verkeer, vallen vaak direct op vanwege hun slechte rijgedrag. Afleiding in het verkeer is levensgevaarlijk. Het precieze aantal verkeersongevallen in Nederland waar afleiding een rol speelt, is niet bekend, maar wel bekend is dat het tot gevaarlijk weggedrag leidt en dat het de kans op een ongeval verhoogt.

De verkeerspolitie en de videosurveillanten zien op basis van verkeersgedrag al snel of iemand bezig is met zijn of haar smartphone en zullen dan altijd iemand aan de kant zetten en bekeuren.(Bron: Politie )