Grote belangstelling bij Fabo tijdens open dag Modelspoorbouwclub 1313

Foto: Joey Tolhuisen Facebook Je bent Uitgeester als

UITGEEST – Op zondag 29 januari jongstleden hield de Fabo Modelspoorbouwclub 1313 een open dag. In het Zienhouse was die dag van alles te zien op het gebied van modelspoortreinen.

Er stond een treinbaan uitgestald, compleet met gedetailleerd nagemaakte (bekende) gebouwen, waaronder het voormalige gemeentehuis en het oude station met de gehate oversteek. Ervaren modelbouwers doen altijd hun best om alles zo realistisch mogelijk op schaal na te bouwen en dat is heel goed gelukt. Op de benedenverdieping was een groep modelbouwers van Twenot en Dutch Armour aanwezig die de bezoekers alles konden vertellen over de modelbouw. Zij bouwen militaire voertuigen op verschillende schalen naar echtheid.Door middel van workshops verf- en verweer technieken lieten zij de fijne kneepjes van het vak zien.

De belangstelling was boven verwachting. Er waren meer dan 500 bezoekers op afgekomen. Tegen een kleine vergoeding kon men koffie, thee en een koek verkrijgen. Hulde aan de organisatie die hebben bijgedragen aan deze geweldige dag!

Bron: Via mediapartner De Uitgeester