Graveer uw fiets tegen diefstal

Uitgeest – Uw postcode laten graveren in het frame van uw fiets is een handig hulpmiddel om fietsendieven af te schrikken en de opsporing van uw fiets te vergemakkelijken. Dat graveren kan ook nog eens gratis. Kom daarvoor maandagmiddag 24 oktober 2016 naar het NS-station Uitgeest. Op vertoon van een legitimatiebewijs graveert het Centrum Fietsdiefstal uw tweewieler terwijl u wacht.

Gegraveerde fietsen zijn herkenbaar en moeilijker te verkopen als ze gestolen zijn. Ook kan de politie bij het terugvinden van gestolen fietsen de eigenaar eerder opsporen.

Fietsen die niet of niet goed op slot zijn gedaan vormen een makkelijke buit voor fietsendieven. Het Centrum Fietsendiefstal informeert u op 24 oktober bij het NS-station graag over de beste manier om uw fiets goed en veilig te stallen.

Tips ter voorkoming van fietsendiefstal:

  • Zet uw fiets altijd op slot. Gebruik twee sloten en zet uw fiets altijd vast aan een fietsenrek of een andere daarvoor bestemde plaats.
  • Noteer de unieke kenmerken van uw fiets (bijvoorbeeld chipnummer, framenummer). Hiermee kan de politie uw fiets sneller identificeren.
  • Ziet u dat een fiets gestolen of vernield wordt? Bel dan 112 (bij spoed of heterdaad). Denk wel aan uw eigen veiligheid. Meld verdachte zaken bij de politie of uw wijkagent via 0900 – 88 44. Let op signalementen, eventuele kentekens en andere aanwijzingen die u kunt doorgeven.
  • Is uw fiets gestolen? Doe altijd aangifte bij de politie. Dit kan persoonlijk, telefonisch of via internet. Uw fiets staat binnen 10 dagen na aangifte in het fietsdiefstalregister.
  • Koop nooit een gestolen fiets. U kunt dit nagaan bij het fietsdiefstalregister via https://fdr.rdw.nl.