Gratis compost scheppen

UITGEEST – Na het succes van de afgelopen jaren is het ook nu weer mogelijk voor Uitgeesters om gratis compost op te halen van het parkeerterrein van FC Uitgeest aan de Zienlaan. Dat kan op zaterdag 30 maart. Kom op tijd, want op is op!

Breng zelf een schep mee en doe de compost in zelf meegebrachte zakken of een aanhanger. Denk eraan dat u de aanhanger goed afdekt met een zeil of een net, anders riskeert u een boete.

De compost die u ophaalt komt van uw gft- en groenafval. Van iedere volle container van 140 liter kan 15 tot 20 kilo compost gemaakt worden. Naast compost maakt HVC er ook biogas van. Zo ziet u dus dat uw afval waardevol is!

Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen.

Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op indegoeiebak.nl. Op compostdag.nl vindt u meer informatie over de Compostdag.